Sportjogász

Blogomban olyan, legnagyobb részt a sporttal kapcsolatos témákkal kívánok foglalkozni, melyek jogi vonatkozással bírnak. A blogban kiemelt szerepet szánok a szurkolói kultúrával, ultra-mozgalommal, rendbontásokkal, pirotechnika legalizálásával foglalkozó kérdéseknek. A futball-huliganizmus tárgyában írt - a honlapomon is olvasható – tanulmányomban is ezekkel a témákkal foglalkozom és képekkel, videókkal illusztrált módon hasonlítom össze a magyarországi helyzetet az európai stadionokban és környékükön tapasztalható állapotokkal. Dr. Schlotthauer Péter.

Friss topikok

Facebook

Címkék

aek (1) ajax (2) as roma (1) bayern (1) bundesliga (2) calciopoli (1) cisse (1) derbi (1) digisport (1) drschp (1) dvsc (1) eb (1) ferencváros (3) ferenváros (1) FIFA (1) futball (1) görögország (1) hamburg (1) hsv (2) huliganizmus (6) klub (1) köln (1) lazio (1) lengyelország (1) messi (1) mlsz (2) napoli (1) olympiakos (2) oroszország (1) panathinaikos (2) paok (1) pauli (2) pirotechnika (2) rasszizmus (1) real madrid (1) rtl (1) sampdoria (1) sport (3) st. (2) svájc (1) twente (1) uefa (3) újpest (4) videoton (1) zártkapu (1) Címkefelhő

Rovatok

2011.
05.09.
08:18

2011. május 7. Németország, Törökország

 

A labdarúgó bajnokságok végjátékában a kiesés réme, illetve az évtizedes ellentétek meglehetősen felfokozott hangulatba hozták a hétvégén a frankfurti, illetve Bursaspor szurkolókat.
Érdekesség, hogy a Magyarországon az „illetékesek” által előszeretettel követendő példaként említett Németországban most már rendszeresen történnek kimondottan súlyos – szerencsére idehaza az utóbb évtizedben nem tapasztalható - zavargások labdarúgó mérkőzéseken. (2011.04.02: St. Pauli – Schalke, 2011.04.09: Hansa Rostock - Dynamo Dresden, 2011.02.06. St. Pauli – HSV,  2010. szeptember: St. Pauli- HSV, 2010.03.13. Hertha – Nürnberg… stb…)
A híradások szerint a pályára beözönlő Frankfurt szurkolók egy 600.000,- € értékű kamerát is tönkretettek. A rendet gyorsan helyre állította a rendőrség. 40 huligánt őrizetbe vettek.
A frankfurti szurkolók az egy héttel korábbi, Mainz ellen 3-0-ra elvesztett mérkőzés után is randalíroztak.
 
 
Törökországban elmaradt a Bursaspor – Besiktas mérkőzés, mert Bursa városának utcáin szabályos utcai harcok alakultak ki. A Bursaspor huligánjai a stadion környékén vártak a Besiktas szurkolóit, azonban a rendőrség megpróbálta őket visszaszorítani, ekkor alakultak ki az összecsapások a rendőrség, illetve a Bursaspor huligánjai között. Az összecsapásokban 26 rendőr megsérült, kb. 100. huligánt előállítottak. A rendőrség vízágyút, páncélozott járműveket és gumilövedékeket is bevetett a rend helyreállítása érdekében.  https://www.youtube.com/watch?v=j6YezVQoJFk&feature=relatedA Besiktas szurkolóinak buszait be sem engedték Bursa városába, megakadályozván egy nagyon súlyos összecsapás kialakulását a két tábor között.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportjogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr92889053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása