Sportjogász

Blogomban olyan, legnagyobb részt a sporttal kapcsolatos témákkal kívánok foglalkozni, melyek jogi vonatkozással bírnak. A blogban kiemelt szerepet szánok a szurkolói kultúrával, ultra-mozgalommal, rendbontásokkal, pirotechnika legalizálásával foglalkozó kérdéseknek. A futball-huliganizmus tárgyában írt - a honlapomon is olvasható – tanulmányomban is ezekkel a témákkal foglalkozom és képekkel, videókkal illusztrált módon hasonlítom össze a magyarországi helyzetet az európai stadionokban és környékükön tapasztalható állapotokkal. Dr. Schlotthauer Péter.

Friss topikok

Facebook

Címkék

aek (1) ajax (2) as roma (1) bayern (1) bundesliga (2) calciopoli (1) cisse (1) derbi (1) digisport (1) drschp (1) dvsc (1) eb (1) ferencváros (3) ferenváros (1) FIFA (1) futball (1) görögország (1) hamburg (1) hsv (2) huliganizmus (6) klub (1) köln (1) lazio (1) lengyelország (1) messi (1) mlsz (2) napoli (1) olympiakos (2) oroszország (1) panathinaikos (2) paok (1) pauli (2) pirotechnika (2) rasszizmus (1) real madrid (1) rtl (1) sampdoria (1) sport (3) st. (2) svájc (1) twente (1) uefa (3) újpest (4) videoton (1) zártkapu (1) Címkefelhő

Rovatok

2013.
03.07.
22:47

A bírónak nincs videója - és az MLSZ-nek?

A hétvégi Újpest FC - Paks mérkőzésen a játékvezető kiállította a hazaiak védőjét José María Antónt. Az eset nem kis vihart kavart. A mérkőzést közvetítő riporter - és több tízezer tv-néző - szabályos szerelésnek látta a belépőt, azonban a játékvezető szabálytalannak ítélte meg a védő megmozdulását, büntetőt ítélt és a védőt kiállította. A Sport Televízióban Puhl Sándor is foglalkozott az üggyel és téves ítéletnek minősítette a játékvezető döntését.

Anton_ujp.jpg

Ilyen előzmények után kíváncsian vártam, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, hogy értékeli majd az esetet és el fogja-e tiltani a nagy valószínűséggel tévesen kiállított játékost.

A döntés ismert. Először a Fegyelmi Bizottság kedden tárgyalás tartását követően egy bajnoki mérkőzésre eltiltotta az újpesti játékost, majd csütörtökön az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága és helyben hagyta Fegyelmi Bizottság fenti döntését. http://www.csakfoci.hu/node/133611#add_new_comment

Az MLSZ Fegyelmi Bizottságának a gyakorlatában nem példa nélküli, hogy egy utóbb tévesnek minősített játékvezetői ítélet miatt nem alkalmaznak eltiltást, vagy enyhébb szankciót alkalmaznak egy tévesen kiállított játékossal szemben. Nem is olyan rég, 2013. január 29-én szüntette meg az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a fegyelmi eljárást a tévesen kiállított Szijjártó Péterrel (Dunakeszi Kinizsi) szemben.  http://sportgeza.hu/sport/futsal/2013/01/29/szijjartot_kiallitottak_de_nem_tiltottak_el/

Korábban Lipták Zoltán eltiltását mérsékelték egy  téves kiállítás miatt. http://www.delmagyar.hu/sport_hirek/mersekelte_liptak_zoltan_bunteteset_az_mlsz/2254446/

Az MLSZ nemrég közleményben jelezte, hogy a szövetség nem gördít akadályt, sőt támogatja Puhl Sándor televíziós szerepvállalását, hiszen "szabályelemzései, meglátásai és kritikái is a labdarúgás pontosabb megértését, és ez által a hazai futball egészének érdekeit szolgálják".

Mindezek fényében nem érthető, hogy mi lehet annak az oka, hogy bizonyos esetekben figyelembe veszi a téves ítéletekről szóló videó-felvételeket, más esetekben pedig nem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportjogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr245121937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása