Sportjogász

Blogomban olyan, legnagyobb részt a sporttal kapcsolatos témákkal kívánok foglalkozni, melyek jogi vonatkozással bírnak. A blogban kiemelt szerepet szánok a szurkolói kultúrával, ultra-mozgalommal, rendbontásokkal, pirotechnika legalizálásával foglalkozó kérdéseknek. A futball-huliganizmus tárgyában írt - a honlapomon is olvasható – tanulmányomban is ezekkel a témákkal foglalkozom és képekkel, videókkal illusztrált módon hasonlítom össze a magyarországi helyzetet az európai stadionokban és környékükön tapasztalható állapotokkal. Dr. Schlotthauer Péter.

Friss topikok

Facebook

Címkék

aek (1) ajax (2) as roma (1) bayern (1) bundesliga (2) calciopoli (1) cisse (1) derbi (1) digisport (1) drschp (1) dvsc (1) eb (1) ferencváros (3) ferenváros (1) FIFA (1) futball (1) görögország (1) hamburg (1) hsv (2) huliganizmus (6) klub (1) köln (1) lazio (1) lengyelország (1) messi (1) mlsz (2) napoli (1) olympiakos (2) oroszország (1) panathinaikos (2) paok (1) pauli (2) pirotechnika (2) rasszizmus (1) real madrid (1) rtl (1) sampdoria (1) sport (3) st. (2) svájc (1) twente (1) uefa (3) újpest (4) videoton (1) zártkapu (1) Címkefelhő

Rovatok

2011.
02.05.
00:07

Hamburg 2011.01.30.

Amíg a hazai futballbajnokság három hónapos téli álmát alussza, illetve tombol a felkészülés a tavaszi szezonra, addig a hasonló éghajlati adottságokkal rendelkező Németországban zajlanak az események

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a német Bundesliga egyik kiesési rangadója, az FC St. Pauli – 1. FC Köln mérkőzés. A körülbelül 800 kölni szurkolót különvonat szállította Hamburgba.

A szurkolói fórumokon, illetve a német sajtóban megjelent híradások szerint súlyos összecsapások alakultak ki a randalírozó szurkolók és a rendőrség között a mérkőzés előtt és azt követően a pályaudvaron, illetve Hamburg utcáin. A zavargásokban több rendőr megsérült és 112 kölni szurkolót őrizetbe vettek.

www.mopo.de/hamburg/panorama/polizei-nimmt-112-koeln-fans-in-gewahrsam/-/5067140/7137284/-/index.html

A képek arról tanúskodnak, hogy ”a futball-huliganizmus kérdését már példásan rendező Németországban” is rendőrök százait kell az utcákra vezényelni ahhoz, hogy megpróbálják fenntartani a rendet. Tehát nem csak és kizárólag Magyarország az a hely, ahol ”nincs foci tömeges rendőri jelenlét nélkül”, mint ahogyan azt a hazai sajtó kitartó és szisztematikus munkával megpróbálja beállítani.premier.mtv.hu/Hirek/2010/12/10/08/Mar_nalunk_sincs_foci_tomeges_rendori_jelenlet_nelkul.aspx

Érdekesség, hogy az utazást, illetve a különvonatot a kölni szurkolói klub szervezte.www.wh96.com/index.php A Hamburgba látogató kölni szurkolók egy egész napos program részesei lehettek, hiszen a külön-vonat reggel 7 órakor indult és 12.30. körül érkezett Hamburgba. A 3-0-s vereséget nehezen megemésztő kölni szurkolók a 23.45-kor visszainduló vonatról 04.30-kor szállhattak le Kölnben.

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga hsv st. pauli huliganizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://sportjogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr682639735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása