Sportjogász

Blogomban olyan, legnagyobb részt a sporttal kapcsolatos témákkal kívánok foglalkozni, melyek jogi vonatkozással bírnak. A blogban kiemelt szerepet szánok a szurkolói kultúrával, ultra-mozgalommal, rendbontásokkal, pirotechnika legalizálásával foglalkozó kérdéseknek. A futball-huliganizmus tárgyában írt - a honlapomon is olvasható – tanulmányomban is ezekkel a témákkal foglalkozom és képekkel, videókkal illusztrált módon hasonlítom össze a magyarországi helyzetet az európai stadionokban és környékükön tapasztalható állapotokkal. Dr. Schlotthauer Péter.

Friss topikok

Facebook

Címkék

aek (1) ajax (2) as roma (1) bayern (1) bundesliga (2) calciopoli (1) cisse (1) derbi (1) digisport (1) drschp (1) dvsc (1) eb (1) ferencváros (3) ferenváros (1) FIFA (1) futball (1) görögország (1) hamburg (1) hsv (2) huliganizmus (6) klub (1) köln (1) lazio (1) lengyelország (1) messi (1) mlsz (2) napoli (1) olympiakos (2) oroszország (1) panathinaikos (2) paok (1) pauli (2) pirotechnika (2) rasszizmus (1) real madrid (1) rtl (1) sampdoria (1) sport (3) st. (2) svájc (1) twente (1) uefa (3) újpest (4) videoton (1) zártkapu (1) Címkefelhő

Rovatok

2011.
02.11.
13:35

Hamburg 2011.02.06. "Nulladik félidő"

Sajnos vagy nem sajnos, nem jut elegendő idő olyan érdekes jogi kérdésekkel foglalkozni, mint például a szurkolói kártya kötelező bevezetésének lehetséges következményei, vagy a nemzetközi fogadási botrány legújabb fejleményei, mert hétről-hétre jelentős incidensekről érkeznek hírek a hazai médiában előszeretettel követendő példaként aposztrofált Németországból, melyekről úgy gondolom, hogy meg kell emlékeznem.

Egy héttel az 1. FC Köln hamburgi, St. Paulinál tett látogatását sportjogasz.blog.hu/2011/02/05/hamburg_2011_01_30 követően került volna sor a hamburgi derbyre, azonban az időjárás közbeszólt, és a sok esőtől felázott pálya használhatatlansága miatt elmaradt a Hamburger SV – St. Pauli mérkőzés. Azonban a „harmadik (jelen esetben inkább nulladik) félidő” megrendezésre került.

A híradások szerint súlyos zavargások törtek ki Hamburg utcáin és hajnalig több helyen voltak összecsapások a HSV és a St. Pauli szurkolói, illetve a rendőrség erői között.  Az este folyamán az utcai randalírozás mellett bárokat és egy rendőrautót rongáltak meg. Az összecsapásokban 4 rendőr megsérült 45 rendbontót pedig előállítottak. news.gepflegt-arrogant.org/2011/02/06/hsv-stpauli-krawalle-nach-derbyabsage/

Annak ellenére, hogy már a mérkőzés előtti délután bejelentették a derby elhalasztását, másnap Hamburg utcáin sor került a súlyos zavargásokra.  A rendbontás híre azonban Magyarországra nem jutott el, noha ennek, a meg sem rendezett mérkőzés kapcsán spontán kialakult események önmagukban sokkal súlyosabbak voltak, mint Magyarországon az utóbbi években történt bármely sporteseménnyel kapcsolatos rendbontás.

Érdekesség, hogy a másodosztályban 72000 néző előtt rendezték meg az Union Berlin - Hertha BSC (2-1) berlini városi rangadót., ahol a hírek szerint komolyabb rendbontásra nem került sor. ... folytatás...

 

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga hamburg svájc uefa bayern köln hsv st. pauli

A bejegyzés trackback címe:

https://sportjogasz.blog.hu/api/trackback/id/tr102653811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása